Thaigryta med kassler!
Tid
5 timmar
Ingredienser
3 små potatisar
1 liten lök
2 skivor kassler
½ dl majs
3 msk vattenkastanjer
1½ dl kokosmjölk
½ dl jordnötter
Sweet Chilisås (jag är smått beroende av detta och överkonsumerar nog en hel del, så prova dig fram)
Ananas (detta glömde jag bort, men det hade varit väldigt gott)
Salt
Peppar
Ev. Chili/Lime krydda
Olja
Ris (riset jag använder tar 10 minuter att spiskoka)
Lime
Gör så här
Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Lägg potatisen i kannan, vatten i bryggaren och salt i tratten. Sätt på kaffekokaren. Koka potatisen i cirka en timme tills den nästan är klar. Häll av vatten och potatis och skölj av kannan.
Delar du potatisen behöver du inte vänta i 3 timmar på att den ska bli klar.
Mät upp riset enligt förpackningen och ner med det i kannan. I med salt i tratten och vatten i bryggaren. Låt stå. Tiden kan ju variera här, beroende på vad för ris du använder, men mitt ris var klart efter ungefär 1½ timme. Skrapa av det på en tallrik när det är klart. Diska av kannan.
Rör om i riset då och då så att det inte bränns fast.
Hetta upp olja i kannan. Hacka löken och ner med detta tillsammans med delad kassler i kannan. Kannstek i 20 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Koka i en timme. Lägg ner potatisarna i grytan när det är ungefär en kvart kvar. Smaka av med salt, peppar och så har jag en chili/lime krydda som är jättegod! Har du ingen sådan krydda funkar det förmodligen alldeles galant utan.
Sugen på thaigryta?
Servera grytan tillsammans med riset och toppa det hela med en limeklyfta.
Jättegott!
Receptanteckna ordentligt så du inte glömmer något viktigt.
Foto: Dan Sörensen.
Kommentarer
Postat av: Annelie
Underbart recept =)
Man blir verkligen inspirerad när man ser bilderna till...
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba
Vilken sjukt knasig blogg du har!! Så cooolt!!!
Trackback