Kaffekokarlagat tex-mex-mums



Tid
Cirka 2 timmar (räknat med 150 g nötfärs)

Ingredienser
Pitabröd
Tortilla chips
Gurka
Majs
Paprika
Tomat
Lök
Sallad
Creme fraiche
Salsa

Tacofärs - 150 g (tar ca 1½ timme)
150 g nötfärs
Ca ½ påse tacomix
Vatten
Smör

Guacamole

3 avocados
1 vitlöksklyfta
2½ dl creme fraiche
Pressad citronsaft
Salt
Peppar

Gör så här
Bryn smör direkt på plattan. Lägg på nötfärsen och låt ligga i cirka 50 minuter eller tills det blivit gyllenbrunt. Under tiden kan guacamolen förberedas. Mosa avocadon med creme fraiche och rör till en slät blandning i en skål. Tillsätt pressad vitlök. Droppa över citronsaft, som dels ger en syrlig smak och dessutom håller färgen på guacamolen grön och fin. Smaka av med salt och peppar.

Placera sedan köttet i kannan, häll på kryddor och vatten (lite mindre än vad som rekommenderas på förpackningen, gäller dock inte om quornfärs används då detta suger åt vatten extramycket) i bryggaren. Kannstek detta i 20 minuter. Hacka upp tillbehör under tiden.

Värm pitabrödet ca 10 minuter på varje sida. Lägg i alla önskade ingredienser i brödet och servera.
Muy delicado!


Bryn nötfärs.


Hacka upp tillbehör och värm pitabröd.

Foto: Dan Sörensen.

Kommentarer
Postat av: Agnieszka

Älskar dessa katter! Blev det Iggy eller Paste på den lilla?

2010-03-28 @ 22:25:47
Postat av: Sugarlove

jaahap.. så kan man oxå göra

2010-03-30 @ 12:43:25
URL: http://sugarlove.blogg.se/
Postat av: Filippa

Fin blogg och maten ser grymt god ut!

Fortsätt så :)

2010-03-30 @ 17:49:10
URL: http://siluetts.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
dansorensen

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

RSS 2.0