Kaffekokarlagad Chokladmousse.
Tid
Ca 1 timme och 45 minuter (1 timme kylning)
Ingredienser
100 g vit blockchoklad
2 äggulor
2 msk florsocker
2½ dl vispgrädde
½ tsk vaniljsocker
God topping, exempelvis hallon, banan, passionsfrukt och/eller äpple
Gör så här
Bryt ner chokladen i kannan. Sätt på kaffekokaren. Låt stå tills det smält, cirka 20 minuter. Under tiden kan vispgrädde, florsocker och vaniljsocker vispas snabbt ihop i en bunke. Tillsätt två äggulor när chokladen har smält och rör om. Stäng av kaffekokaren. Låt röran svalna lite innan gräddblandningen hälls ner i kannan. Rör om till en jämn smet. Lägg över chokladmoussen i några glas och sätt in dem i kylen i cirka en timme. Jag har garnerat en mousse med hallon, en med hallon på en bädd av passionsfrukt och så gjorde jag en variant med banan och lite farinsocker.
Jättegott!
Smält chokladen.
Tillsätt äggulor.
Häll över gräddblandningen.
Foto: Dan Sörensen.
Och så en liten bild på dokumentationen..
Mmmm får mig att tänka på marängsviss med hemgjord chokladsås mmm
Vill du ha tips på hur du kan skaffa heta magrutor på nolltid?
--> http://exiback.blogg.se
;)
HELT SJUKT COOLT!!!!!!!!!!!!!!!
Haha, du är banne mig bäst! Vilken klockren idé att laga mat i kaffebryggaren. Får faktiskt erkänna att jag är en smula avundssjuk att jag inte kom på det först bara=)
Haha vilken rolig idé;) Hur kom du på det?
va roligt de ser ut ; D
Kul att man kan göra så mycket med bara en kaffekokare! :D
om du är intresserad av en header(gratis såklart) så är det bara att maila.
ser gott ut :]
Jävlar det såg farligt ut att stå sådär på bordet :P
Ser fantastiskt gott ut :) Tur att det var det också!
Åh vilken kul grej! JÄTTEFINA bilder :)
Lagar du ALL mat i kaffekokaren?
KrAM / Lina
Haha, vilken underbar idé! Det här är ju fantastiskt roligt gjort!! Aah, vad fint!
Det måste ändå vara perfekt att smälta choklad i kaffekokaren eftersom den inte blir så varm =)
Tessilione - Ja, jag vet! Skrek på honom att han skulle komma ner.
de dära ska jag lätt testa! ser väldigt gott ut (: