Glass med banansås och (karamelliserade) maränger.

Idag var jag med i ett radioprogram till, lägger upp länkar när klippet är upplagt (de har lite problem med tekniken). Det var riktigt roligt! En av snubbarna la märke till att det är många efterrättsrecept i min blogg. Det kan nog stämma med tanke på vilken gottegris jag är. När jag fortfarande bodde hemma brukade mamma steka bananer i en massa smör och farinsocker och servera det med vaniljglass. Herrejäklar va gott det var. Här kommer kaffekokarvarianten. Omnomnom..


Banansås.

Tid
Drygt en timme.

Ingredienser
Höftade lite..
En skivad banan
En stor klick smör (30 g?)
Ca ½ dl farinsocker
Maränger
Vaniljglass

Gör så här
Sätt på kaffekokaren. Smält smör och socker i kannan, cirka 15 minuter. Tillsätt banan och kannstek detta i 45 minuter. Rör om då och då. Stäng av kaffekokaren. Häll över "såsen" på vanlijglassen, krossa lite maränger över och toppa sedan med en maräng.
Jättesliskigt och jättegott!


Kannstek banangrejs.


Servera med vaniljglass och maränger. Tips! Servera istället i ett stort vinglas, tror det blir mycket finare då.



Jag och Dan var på 30årsfest häromveckan och gav bort ett Creme Brulee set. Sedan vi gav bort det har Dan snackat en massa om att han med vill ha ett. Eftersom han var så himla sugen på att göra Creme Brulee (och jag faktiskt inte har ett dugg emot att han gör det) köpte jag ett set till honom med. Idag fick vi tag på gas och fyllde eldpistolen. Jag har karamelliserat allt jag fått tag på. Det blir himlans gott!! Jag karamelliserade min efterrätt så klart med. Banansåsen och framförallt marängen var toppen att karamellisera!
Glassen blev sådär.


Karamellisera med eldpistolen.

Foto: Dan Sörensen.


Nu ska vi äta Creme Brulee med (vanligt lagad).




Kommentarer
Postat av: SAn

Mums vad gott det lät! Ska lätt prova det någon dag!

Och tack för tillbaka-kommentaren föresten! ;)

2010-03-10 @ 01:14:31
URL: http://www.mynameissan.blogspot.com
Postat av: jennifer

wow! du är grymt imponerande... fast antar ditt experiment är ganska roligt att pyssla med? något tidskrävande också kan jag tänka mig :) Du har nu en ny förföljare iaf... ser fram emot fler inlägg samtidigt som jag söker igenom gamla

2010-03-10 @ 08:18:52
URL: http://weibull.blogg.se/
Postat av: sara

Hej hej

Nu har jag skickat ett mail till dig :)

2010-03-10 @ 09:22:19
URL: http://unbelievablegorgeous.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vilken häftig blogg! Har aldrig haft tanken på att använda min kaffekokare till matlagning :) Fortsätt leverera! Kram

2010-03-10 @ 11:08:58
URL: http://nextgirl.blogg.se/
Postat av: åsa

Hej! Haha jösses vilken blogg :) På ett bra sätt...

Väldigt annorlunda. Keep going girl!

2010-03-10 @ 11:15:36
URL: http://lifeofamaniac.blogg.se/
Postat av: jennifer

sv: fuengirola, väldigt svensk liten "by" haha. grym gissning dock. däremot läste jag på en privatskola innan jag började jobba som lärare i svenska och engelska.

men träffade lite folk från universitetet där :)

2010-03-10 @ 12:22:26
URL: http://weibull.blogg.se/
Postat av: frida

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm



fast jag hade aldrig orkat vänta så länge :]

2010-03-10 @ 22:52:47
URL: http://fridano.blogg.se/
Postat av: Åsa

Underbart rolig idé med kaffebryggaren. Galen men snygga bilder och som sagt fantastiskt tänkt. / Å

2010-03-14 @ 12:58:14
URL: http://acepinky.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
dansorensen

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

RSS 2.0