Friterad glasnudel med vårrullar.

Just det! Detta något misslyckade recept hade jag glömt bort. Jag blev så fascinerad häromveckan när jag fick reda på att man kunde tillaga glasnudlar på ett skoj sätt. Som sagt jobbar jag ju på Tastecasting och vi hade ett event i Stockholm tillsammans med Santa Maria. Eftersom jag bor i Göteborg kunde jag inte delta men kikade nyfiket genom blogginläggen efteråt som skrevs om eventet. Då hittade jag en intressant sak som jag blev jättepeppad att prova i kaffekokaren. Friterade glasnudlar! Saker som "puffar" och dessutom ser ut som änglahår låter förfärligt trevligt och jag sprang direkt iväg till affären för att inhandla glasnudlar. Fick ett par småspydiga kommentarer på Twitter när jag twittrade på under tiden jag tillagade detta men jag gav inte upp inte! Till slut fungerade det. Typ.


Stek vårrullar.

Tid
Oklart.

Ingredienser
Glasnudlar
Vegetariska vårrullar
Crème fraiche
Sweet chili
Olivolja
Salt
Ruccola

Gör så här
Sätt på kaffekokaren. Häll olja i kannan och låt stå tills det blir riktigt varmt. Testa då och då att slänga ner en glasnudel för att se om det "puffar". Jag tog nog i för mycket olja först så den blev aldrig tillräckligt varm eftersom det aldrig "puffade". Häll av lite olja om ni med råkar ta för mycket. Testa att slänga i en glasnudel till. "Puffar" det inte så värm en stund till och testa. Går det inte? Häll kanske av lite olja till eller låt stå, jag vet faktiskt inte. Till slut gav jag upp och skulle hälla ut allt och vad händer? En gammal glasnudel "puffar" till minsann! EN! Det funkade! Låt den rinna av på en bit hushållspapper och salta.

Häll olja direkt på plattan och lägg på vårrullarna. Då mina djupfrysta vårrullar hunnit tina nästan helt eftersom glasnudeltillagningen tog sådan tid behövdes de bara stekas i cirka en halvtimme på var sida. Stäng av kaffekokaren. Servera dessa med nudeln, en sås och ruccola. Min sås har jag gjort med crème fraiche blandat med en skvätt sweet chili.
Jättegott!


Servera.

Foto: Dan Sörnsen.

Kommentarer
Postat av: z a n n y h ♥

varför lagar du din mat i kaffekokarn?

2010-03-08 @ 19:12:33
URL: http://zannyh.blogg.se/
Postat av: Katja

Till en början för att jag inte ville vara social med de andra i det gemensamma köket (studentlägenheter du vet). Nu för att jag tycker det är ett roligt projekt och jag gör en kokbok.Och en massa andra anledningar med! Kolla några inlägg tidigare och jag har svarat på de vanligaste frågorna.

2010-03-08 @ 19:26:50
URL: http://kaffekokarkokboken.blogg.se/
Postat av: EMma

Okej :) Tack för svar! ^^,

2010-03-08 @ 20:10:27
URL: http://gillew.blogg.se/
Postat av: Anon Bast

Har du provat att koka glasnudlarna istället?Förresten, bulgur borde fungera bra i kaffebryggaren.Keep on koking!

2010-03-08 @ 20:56:27
Postat av: SANDRA*

sv: Men tack :) Haha, shit vilken rolig blogg du har ;)

2010-03-08 @ 21:06:07
URL: http://tjugosjattejuli.blogg.se/
Postat av: Anonym

Katja! Ska vi tävla om vem som gör glassigast middag eller? Tror att ena av oss lägger ner liiiiite mindre energi på sin :)Härliga inlägg! Finns få som du./Tilda

2010-03-08 @ 23:23:22
URL: http://tild'a
Postat av: Milda Matilda

Katja! Ska vi tävla om vem som gör glassigast middag eller? Tror att ena av oss lägger ner liiiiite mindre energi på sin :)Härliga inlägg! Finns få som du./Tilda

2010-03-08 @ 23:23:51
URL: http://tildars.blogg.se/
Postat av: Milda Matilda

Aotch! Nu fick jag panik. Jämför dina utsökta rätter med min middag idag t.ex... Tror vi redan nu kan utse en vinnare! :)Men jo, vi kan köra en tävling så ska jag verkligen försöka laga nåt riktigt bra! Det bästa är nog om du kommer med förslag.Kram!

2010-03-08 @ 23:55:52
URL: http://tildars.blogg.se/
Postat av: Milda Matilda

GÖRT! (vad har jag gett mig in på??? hahaha!)Med min falukorv kommer man inte långt, men nu kööör vi! Du kommer på maträtten va? :)2010-03-09 @ 00:18:50
URL: http://tildars.blogg.se/
Postat av: ida falck

hiss eller diss ligger ute på bloggen, klicka dig gärna in och svara :)

2010-03-09 @ 10:24:25
URL: http://idaafalck.blogg.se/
Postat av: Milda Matilda

ÄH! Att du gör mat i en kaffekokare är ju bara en liten petitess! ;)Torsdag blir bra, jag kommer göra på torsdag, hinner inte innan det.Ha en bra dag mästarn!

2010-03-09 @ 10:28:23
URL: http://tildars.blogg.se/
Postat av: F E L I C I A

För det första vill jag säga: Att du verkar helt sinnessjuk! Men herregud vad jag älskar sånna som du! Och så har jag en fråga också. Kondenserad mjölk ska man ju koka eller köra in i ungen ganska länge (typ 4 timmar) för att få det att smaka kola. Kan inte du testa det i din kaffekokare? :)

2010-03-09 @ 10:55:41
URL: http://flickamedkjol.blogg.se/
Postat av: HannaFindus

Haha! Ja jag gillar verkligen idén med kaffekokaren och om jag vågar ska jag försöka tillaga fler rätter än bara nudlar i den (och då lovar jag att lägga upp bild)!Jag är vegetarian, så det är trevligt med vegetariska recept här! Kan man koka fler än bara en glasnudel? Hahaha.

2010-03-09 @ 15:36:57
URL: http://hannafindus.blogg.se/
Postat av: Jessika

Denna ideén var något av det mest kreativa jag någonsin sett!

Riktigt coolt, du är ett geni!

2010-03-09 @ 23:42:51
URL: http://ettcitat.blogg.se/
Postat av: Sigmundalvilde

Awesome site!

2011-08-26 @ 10:12:12
URL: http://sigmundalvilde.blogmakale.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
dansorensen

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

RSS 2.0