Svärmor Tinas Pasta Pesto.



Tid
Ca 30 minuter

Ingredienser
250 g färsk pasta
Olja
Salt

Pesto
150 g finhackade cashewnötter
150 g finhackade jordnötter
2 vitlöksklyftor
1 paket (ca 30 g) basilika
Lite riven parmesan
100 g riven ost
Ca 2 dl pastavatten
Olivolja
Peppar
Soltorkade tomater

Gör så här
Förberedelserna här tar längre tid än själva matlagandet så vi börjar med det!
Finhacka nötterna. Då det anses vara fusk av somliga läsare att andra hushållsredskap används än just en kaffekokare var det bara att börja hacka och hacka. Kan annars rekommendera en mixer av något slag. Häll på vatten i bryggaren ett tag in i hackningen och lägg pastan i kannan och lite salt och olja i tratten. Sätt på kaffekokaren. Låt koka i ungefär 15 minuter. Blanda alla pestoingredienser i en bunke och rör om. Då det är dags att hälla av pastavattnet häll lite av det varma vattnet i bunken med pestoingredienserna. Rör om till en jämn smet. Servera rikligt med pesto över pasta och toppa med lite soltorkade tomater.
Jättegott!


Koka pasta.


Häll lite pastavatten på pesto.


Foto: Dan Sörensen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
dansorensen

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

RSS 2.0