Hemmagjord JELL-O.
Tid

Ca 4 timmar (med kylning)

Ingredienser

1 gelatinblad
5 dl vatten
2½ dl socker

PolkagrisJELL-O

Lite polkagrisar
Pepparmintsolja

MarshJELL-Ow
Massa marshmallows

Gör så här
Sätt på kaffekokaren. Häll hälften av vattnet i bryggaren och resten av vattnet i en skål och lägg gelatinbladet där i. Blanda i socker och eventuellt smakämne i det kalla vattnet och rör om. Tillsätt det varma vattnet. Häll över vätskan i en skål/glas/form. Placera JELL-On i frysen några timmar. Lägg i lite polkagrisar då och då under frysningen så att de därmed hamnar lite överallt i JELL-On (eftersom marshmallows bara flyter på ytan kan de läggas på direkt). När den är färdigfryst värm glaset snabbt i vamt vatten, bara så att kanterna lossnar. Håll glaset sen upp och ner och vips! Nu står JELL-On på en fin bädd av marshmallows (ifall nu det marshmallowsreceptet användes). Självklart kan den även serveras direkt ur en fin skål/glas/form dessutom.

Föredrar ni mindre blöt JELL-O än den jag tillagat rekommenderar jag att den ska förtäras direkt efter att den plockats ut från frysen eller nåt.
...!?


Känn efter då och då när det är dags att tillsätta exempelvis polkagrisar.


Någonstans gick det snett..

Foto: Dan Sörensen.

Kommentarer
Postat av: Susanne

Har du testat att göra jello på syltsocker eller agar-agar någon gång ? Gelatin är ju rätt scary även för oss icke-veganer ;)

2010-02-17 @ 15:05:12
URL: http://vonbadington.blogg.se/
Postat av: katten

Nää.. Detta var första gången jag försökte mig på att göra hemmagjord jell-o. Kanske funkar bättre med agar-agar eller syltsocker. Får testa! :)

2010-02-18 @ 13:28:11
URL: http://kaffekokarkokboken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
dansorensen

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

RSS 2.0