Kaffekocalzone.



Tid

Ca 4 timmar

Ingredienser
Deg
2,5 g jäst
2 ½ cl vatten
1 tsk olja
½ krm salt
ca 5-6½ cl vetemjöl

Fyllning
1-2 skivor skinka
2-3 skivor ost
1 champinjon
Tomatsås
Pizzakrydda
Olja för stekning
Sallad

Gör så här
Smula jästen i en bunke. Tillsätt 37 gradigt vatten och rör om tills jästen är upplöst. Häll sedan i oljan, salt och vetemjöl - lite i taget. Arbeta till en jämn deg. Låt jäsa under bakduk i ca en timme.

Ta upp degen på ett mjölat bord. Dela den i två lika stora delar och forma dem så att de passar kaffekokarplattan. Smeta på tomatsås över pizzadegen och sprid över skivad skinka, skivad champinjon, skivad ost samt krydda. Pussla ihopa pizzadelarna med varandra.

Sätt på kaffekokaren. Häll rikligt med olja på plattan och låt den värmas upp. Lägg pizzan på plattan och stek den i ungefär en timme på varje sida. När det är dags att vända på pizzan - var försiktig! Den har en viss förmåga att gå sönder. Ta sedan av pizzan och servera med en härlig sallad!
Jättegott!


Skiva skinka, svamp och ost. Akta fingrarna!!


Strö över grejset på degen.


Pussla ihopa pizzan.


Blogga.


Stek.


Foto: Dan Sörensen

Kommentarer
Postat av: Kari Receptomaten

Helt suveränt, bra bloggpost och bilder!

Att pizzan är svår att vända förstår jag mycket väl, skulle man kunna bygga en aluminiumfolie grej till det?

Öppen på sidorna så att degen inte blir blöt av kondensen.

2010-02-03 @ 01:18:08
URL: http://receptomaten.blogspot.com
Postat av: HannaFindus

Jag måste säga att detta är väldigt fantasifullt och kreativt! Kaffekokarpizza for the win! Själv kokade jag nudlar i kaffekokaren idag (man måste ju prova innan man dömer) och jag gillade att vattnet inte rann över och det var rätt spännande att titta på!

2010-03-09 @ 00:09:59
URL: http://hannafindus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
dansorensen

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

RSS 2.0