Apelsinkräm med vaniljglass!
Tid
1½ timme (utan kylning)
Ingredienser
3 apelsiner
3 äggulor
1 tsk apelsinskal
½ dl råsocker
½ tsk vaniljsocker
2 tsk Maizena majsstärkelse
Vaniljglass
Gör så här
Dela och pressa apelsinerna. Riv även lite av skalet. Häll saften i kannan, blanda ner ägg, råsocker, Maizena och vaniljsocker. Sätt på kaffekokaren. Låt stå tills krämen börjar koka, ungefär en timme (tappade tiden här lite då jag fastnade i ett telefonmöte). Rör om då och då (Dan fixade som tur var detta).
Häll upp i skålar och kyl det. Stäng av kaffekokaren. När den blivit fast är den färdig att servera med en klick glass och eventuellt med rivet apelsinskal som piff (för skalet smakar ju inte särskilt gott)!
Jättegott!
Dela och pressa apelsinerna.
Koka grejset.
Foto: Dan Sörensen.
Kommentarer
Postat av: girlzilla
måste bara säga att fotona på bloggen är riktigt bra :)
Postat av: Daisy
beundrar dig som orkar.. har själv gjort några försök när ja inte haft köksredskap men tyckte d tog för lång tid.. dock kul att få lite nya recept å ideer även fall ja kankse använder spisen istället. all cred till dig
Trackback