Kafakokarkokt rödbetssoppa.
Tid
ca 2 timmar
Ingredienser
1/3 vitkålshuvud
1/2 morot
2 charlottenlökar
2-3 st rödbetor
1 lagerblad
0.35 l grönsaksbuljong
1/2 citron
Salt
Peppar
Kesella
Persilja
Gör så här
Lägg smöret i kannan och under tiden det smälter strimla vitkål och morot, hacka lök och skiva rödbetorna (varning för röd rödbetsfärg). Lägg allt detta i kannan och "fräs" det i 20 minuter. Rör om då och då. Lägg i en buljongtärning (denna kan även läggas i filtertratten) och häll vatten i bryggaren. När detta kokats upp och runnit ner i kannan kan lagerbladet läggas i. Låt stå i 50 minuter. Pressa sedan i citronen och krydda med salt och peppar. Servera med en klick Kesella och toppa med en tjusig persiljekvist!
Jättegott
Kommentarer
Postat av: Ellen
Du är helt galen. haha.
Gör plättar, det borde ju vara perfekt storlek på plattan.
Postat av: galen-katja
http://kaffekokarkokboken.blogg.se/2009/june/kaffekokarstekta-plattar.html#comment
okej det var när jag fortfarande använde min lilla stekpanna. får prova det igen nu direkt på plattan!
Trackback