Kafakokarkokt rödbetssoppa.



Tid
ca 2 timmar

Ingredienser
1/3 vitkålshuvud
1/2 morot
2 charlottenlökar
2-3 st rödbetor
1 lagerblad
0.35 l grönsaksbuljong
1/2 citron
Salt
Peppar
Kesella
Persilja
1
Gör så här
Lägg smöret i kannan och under tiden det smälter strimla vitkål och morot, hacka lök och skiva rödbetorna (varning för röd rödbetsfärg). Lägg allt detta i kannan och "fräs" det i 20 minuter. Rör om då och då. Lägg i en buljongtärning (denna kan även läggas i filtertratten) och häll vatten i bryggaren. När detta kokats upp och runnit ner i kannan kan lagerbladet läggas i. Låt stå  i 50 minuter. Pressa sedan i citronen och krydda med salt och peppar. Servera med en klick Kesella och toppa med en tjusig persiljekvist!
Jättegott

[image-upload-33-734404.jpg]

Kommentarer
Postat av: Ellen

Du är helt galen. haha.

Gör plättar, det borde ju vara perfekt storlek på plattan.

2009-11-11 @ 13:31:22
Postat av: galen-katja

http://kaffekokarkokboken.blogg.se/2009/june/kaffekokarstekta-plattar.html#comment



okej det var när jag fortfarande använde min lilla stekpanna. får prova det igen nu direkt på plattan!

2009-11-11 @ 17:15:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
dansorensen

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

RSS 2.0