Köttfria Magar Ger Samvetssköna Dagar!
Jag har fått ett recept av Emma-Vit som hon har valt att kalla Köttfria Magar Ger Samvetssköna Dagar.
Ingredienser
Olja
Ett halvt paket Go Green kikärtor
Purjolök
En tomat
En paprika
Champinjoner
2 dl couscous
4 dl vatten
1 grönsaksbuljong
Salt
Peppar
Sambal Oelek
Okänd växt jag hittade i Jonathans fönster eftersom jag glömde alla piffgrönsakerna hemma
Gör så här
Värm oljan ca 15 minuter. Skiva och hacka champinjoner, tomat, paprika och purjolök under tiden. Man ska bara använda mitten på purjolöken. Alltså inte bladen och inte det allra längst ner heller (var tvungen att ringa mamma och fråga). Lägg i detta tillsammans med kikärtorna i oljan och låt stå i 30-40 minuter. Lägg sedan i 2 dl couscous och häll 4 dl i bryggaren. I filtret läggs en grönsaksbuljong för att ge en ljuvlig smak. Sedan ska det svälla i ca 15 minuter. Rör om, krydda med sambal oelek, salta och peppra. Toppa med lite grönt!
Jättegott!
Det var sådär man egentligen skulle göra men då min kaffekokare dog mitt under matlagningen blev det lite förändringar.
Tack Emma-Vit!
Ingredienser
Olja
Ett halvt paket Go Green kikärtor
Purjolök
En tomat
En paprika
Champinjoner
2 dl couscous
4 dl vatten
1 grönsaksbuljong
Salt
Peppar
Sambal Oelek
Okänd växt jag hittade i Jonathans fönster eftersom jag glömde alla piffgrönsakerna hemma
Gör så här
Värm oljan ca 15 minuter. Skiva och hacka champinjoner, tomat, paprika och purjolök under tiden. Man ska bara använda mitten på purjolöken. Alltså inte bladen och inte det allra längst ner heller (var tvungen att ringa mamma och fråga). Lägg i detta tillsammans med kikärtorna i oljan och låt stå i 30-40 minuter. Lägg sedan i 2 dl couscous och häll 4 dl i bryggaren. I filtret läggs en grönsaksbuljong för att ge en ljuvlig smak. Sedan ska det svälla i ca 15 minuter. Rör om, krydda med sambal oelek, salta och peppra. Toppa med lite grönt!
Jättegott!
Det var sådär man egentligen skulle göra men då min kaffekokare dog mitt under matlagningen blev det lite förändringar.
Tack Emma-Vit!
Blanda och stek grönsakerna med olja och kikärtor.
Hälla på couscous och vatten.
Springa över till Jonathan för att fortsätta matlagningen efter det att min kaffekokare dog.
Vi lagar mat tillsammans. Självklart har hans matlagning ingenting med min att göra.
Låt svälla.
Springa över till Jonathan för att fortsätta matlagningen efter det att min kaffekokare dog.
Vi lagar mat tillsammans. Självklart har hans matlagning ingenting med min att göra.
Låt svälla.
Kommentarer
Postat av: emma white trash
haha tack katja för att jag också får vara med i din fina blogg! :P
sambal oelek och grönsaksbuljong hade nog gett det lite extra sting. får klura ut ett recept när jag har lite mer betänketid någon gång. :P
Postat av: Malin
Beklagar sorgen!Det där var ett recept jag borde prova på...
Postat av: Pjoltas
Jag är fortfarande stum inför denna matkonstform! Mitt band värmde "Bullens Pilsnerkorv" i en kaffebryggare en gång. Det är inget att rekommendera. Det ska nog va vegetariskt ändå!
=)
http://pjoltas.blogg.se
Postat av: steVe
haha så craazy asså !
Trackback