Throwback Thursday - Timo Räisänen tycker jag är lite efterbliven (på ett fint sätt)

Hej Katja.

Jag har aldrig testat att laga mat i en kaffekokare. Det är ju
skitroligt. Och lite efterblivet på ett fint sätt.
Vad jag kan utläsa från din blogg så verkar det bli rätt varmt på den
plattan. Pasta och nudlar har ungefär samma koktid som på en vanlig
spis.
Testa det här:

Koka nudlar så de nästan är klara och lägg dem sedan i kallt vatten.
Torka ur kannan och här i lite olivolja. Vänta tills det är så varmt
som möjligt och häll sedan i ett halvt paket bacon som du skivat i
centimeterstora bitar. Häll bort oljan och lägg baconet på
tidningspapper.
Häll i lite mer olja i kannan, låt värmas, och häll i en finhackad
vitlök, en finhackad chili, baconet och en knapp deciliter strimlad
vitkål. Låt detta stå och götta till sig ett par minuter under
omrörning och häll sedan på nudlarna.
Rör om och häll i två matskedar soyasås, en matsked sesamolja, hälften
av en halv pressad citron och en tesked socker.

Rör om och låt det bli varmt.

Ät.

Lycka till.


/timo
Naturligt uppställda jämte varann på Årets Kock galan.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
dansorensen

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

RSS 2.0