Födelsedagstårta till Gucci Katt

Fick ett sms från Agria innan idag att det var Guccis födelsedag. Oklart hur gammal hon är (dock gammal), men tydligen är det hennes dag idag och det måste ju firas med pompa och ståt! Därför har nu kvällen tillägnats åt tillagning av torrfodertårta med räk- och skinksmak. Här luktar fullständigt förfärligt hemma och jag har varit nära att spy flera gånger pga stanken. Men vad gör man inte för sin lilla pälskling?
 
 
Tid
3 timmar (inklusive kylning)
 
Ingredienser (till ett helt kattkalas)
1 skål torrfoder
1 paket leverpastej
Några skinkskivor
Räkor i lake
Kattgodis
 
Gör såhär
Häll torrfoder i kannan och vatten i bryggaren. Sätt på kaffekokaren och låt stå tills torrfodret luckrats upp ordentligt. Smaka av med lake, rör om och häll därefter av överflödigt vatten. Här hade jag egentligen tänkt att blanda torrfoderröran med en kannstekt äggula men det luktade så himla illa att jag glömde bort det. Stäng av kaffekokaren.
 
Skyller även på stanken vid tårtbyggningsfasen, för gjorde nog inte den smidigaste lösningen här faktiskt. Jag tror att det bästa är att klä en form (som i det här fallet en hjärtformad tallrik) i gladpack och sedan kladda ner lite torrfoderröra och platta till. Varva med skinka, räkor, blötmat, kattgodis eller vad kattrackarn din nu tycker är gott. Ställ in tårtan i frysen och låt den stelna till. 
 
(Jag smörade endast formen och trodde då att skiten skulle lossna. I helsike heller. Fick stå med hårfön och värma formen så att tårtan skulle lossna och sedan kyla den igen. Gör alltså inte så.) 
 
Ta ur tårtan ur frys och form och bred ett lager leverpastej på'na. Piffa med exempelvis kattgodis, räkor, vitlökspressad leverpastej och en skinkros.
Köttros.
Hehe.
 
Servera tårtan, när den tinat till, tillsammans med en skål rumsvarm, lyxig kattmjölk. 
 
Purrfekt!
 
Kannkokad, stinkande kattmat.
 
"Mnijamsigt värre!"
 
Varva torrfodersmet med exempelvis skinka.

Ställ äcklet på frysning.

Är inte tårtan lite fryst finns risken att den går sönder när leverpastej bres på.

Iggy i fräsig boa, dagen till ära...
 
... Zappa likaså...

... Och självklart även födelsedagskisen herself - tant Gucci Katt i hatt.
 
Se till att svält katterna under dagen så att de är ordentligt hungriga när torrfodertårtan serveras. Tråkigt är ju om det visar sig att du har gjort allt det här i onödan och tårtan bara står där på golvet och stinker.
 
Som Guccis tårta gör nu.
 
De smakade, alla, ändå på den! I skrivande stund äter faktiskt Guccikatten på den. Hurra!
 
Jag hade tänkt att hålla på att pyssla och piffa med den längre så att den hade blivit ännu finare. OM DEN INTE HADE LUKTAT SÅ HIMLA ILLA. 
 
Foto: Dan Sörensen.
 

Kommentarer
Postat av: Kerstin Hauge

Tack för detta recept. Skall se om jag kan transformera det till något mer hundvänligt och få lika trevligtsom du :-)

Svar: Byt ut räkor mot korv så blir det nog bra. :)
Katja Wulff

2013-04-11 @ 00:15:14
URL: http://www.tibbenes.se
Postat av: Trollmamma

Åh vilken bra idé! Skulle jag visat för stortrollet, om det inte hade varit för att hennes katt fick somna in förra veckan. Kissen i fråga skulle fyllt år om tre veckor, några dagar innan trollet själv fyller år, så de brukade dela en leverpastejmacka då. Mitt ledsna stortroll vill inte längre ha leverpastej när hon fyller år i år... Kanske kan vi göra en sån där tårta till Lurvekattens minne? Servera ute vid hennes grav, så får traktens andra katter lite kalas...

Svar: Nej, usch vad ledsamt att höra. Men vad fint att göra en tårta till kissens minne och det är, som du skriver, säkert ett helt gäng som kommer bli glada för kalaset. :)
Katja Wulff

2013-04-11 @ 06:07:05
URL: http://trollcafeet.wordpress.com/
Postat av: Emmaviiiiiiit

hahaha du är helt fantastisk, katja! det är typ det vidrigaste och finaste jag sett, kan tänka mig att det inte luktade mums. :)

Svar: Tackskaruha!
Katja Wulff

2013-04-11 @ 08:51:56
Postat av: Alexandra

Vilken tjusig tårta, synd att det måste stinka så in i helvitti bara!

2013-04-11 @ 20:36:56
URL: http://krokofantinfrance.blogspot.com
Postat av: Sara o Klas

Vi skrattade så vi grät här, underbart roligt skrivet och så fina bilder. Tack för råd och tips, vi tar med oss dessa inför vår orientalkastrat Julius ettårskattkalas om en vecka...

Svar: Tack så mycket! Hälsa och gratta Julius i förskott och hoppas han tycker att det smakar. :)
Katja Wulff

2013-06-06 @ 10:55:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
dansorensen

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

RSS 2.0