Fiskhuvudsoppa!
Tid
Ca 2 timmar
Ingredienser
Ett ganska stort fiskhuvud
En buljongtärning
Purjolök
Morot
½ paket passerade tomater
Salt
Peppar
Gör så här
Häll vatten i bryggaren och fiskhuvudet i kannan. Får det inte plats är det bara att skära av en bit av nacken, det är bara att pussla ihop fisken igen vid servering. Sätt på kaffekokaren och låt det puttra i 45 minuter. Häll av vattnet. Tillsätt moroten och purjon, lägg en buljongtärning i tratten och häll lite nytt vatten i bryggaren. Rör sedan ner de passerade tomaterna och låt det stå i ytterligare 45 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera och avnjut gärna med ett glas vitt vin. Stäng av kaffekokaren.
Jättegott!
Koka fiskhuvud.
Avnjut med ett glas vitt.
Foto: Dan Sörensen.
hahaa! men fy fan vad vidrigt alltså.
Guud vilken underbar idé och blogg! Jag blir alldeles full av glädje och inspiration :D Jag har ett recepttips också. Jag gör en pastasås på bacon, lök, champinjoner, creme fraise, allroundkrydda, vitlök och salladskrydda som du borde testa på kaffekokaren (om du vill såklart). Man klipper baconen i mindre bitar, eller köper färdigtärnade (men det är ju dyrare). Efter det så steker man baconen, konserverade chompinjoner och hackad lök och kryddar med allroundkrydda. Sen äre bara in med creme fraisen och pressa i en vitlöksklyfta. Låta det bli varm och krydda såsen med italiensk salladskrydda. Serveras självfallet med pasta!
Usch..Den där soppan är nog inget för mig, men jag tycker verkligen om dina idéer och din kaffekokar-matlagning :)
Hihihi, vilken grotesk bild! Det påminner mig om varför jag inte sticker in fötterna under flytbryggorna på sommaren. Innovativt recept, jag gillar't!
Häftigt!
Minns när du bara kunde äta fiskpinnar och remuladsås på sin höjd.
Mamma
Mmm, ser delikat ut. Men hur får man ut huvudet ur kannan? Okej att man får det I, men hur får man UR det? Men det kanske är en optisk villa att det ser så stort ut? Verkar logiskt, faktiskt. Jaja. Heja!
Lina Lilja - Det låter jättegott! Tack för tipset! Gillar enkla och snabba recept så kommer testa.
Mamma - Äh, det var väl Kim som alltid var kräsen. Jag har nog aldrig varit det.. Eller?
Maria - Jag bara hällde kannan upp och ner så gled han ut.. ;)
Jag måste erkänna att det ser lite läskigt ut med fiskhuvudet!
Var inte katterna väldigt intresserade av det förresten?
Jag fann din blogg så originell och spännande att jag tog mig friheten att göra en skrämavbildning, vilken jag sedan använt som en länk från min blogg. Hoppas att det var ok.
Kram Ellinor
Våran Lovis (eller Lorvenkorva som jag kalla henne, lite mer vodka över det hela, lite bättre) kuttrar som en duva också, jag har aldrig riktigt fattat varför. Eller ens HUR. Det kanske också är en siames-grejj?
Ska försöka fånga yrvädret på kort när jag bor hemma i sommar! Om hon inte attackerar först, dvs.
Och grattis till ett år förresten! :)
HYSTERISKT ROLIGT!!!!
Tycker fröken Dill
Så kul Bild..! Hur kommer du på allting. Detta är vad jag kallar think outsider the box.
Jag kommer garanterat aldrig laga något av dina recept på min kaffebryggare men jag kommer garanterat alltid läsa alla dina inlägg hädanefter :-) Du är grym!!! Håller tummarna för dig i matbloggtävlingen.
Kram ERIKA !!