Kräkpasta.
Tid
Ca 2½ h
Ingredienser
500 g frysta, oskalade räkor
olja
en skvätt limesaft
Rivet limeskal
chili
1 vitlöksklyfta
70 g (ett paket) babyspenat
Vatten
500 g Spenatpasta
Sås
500 g turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
Saft från ½ lime
Rivet limeskal
Gör så här
Tina räkorna i varmt vatten och lägg sedan upp dem på en tallrik. Sätt på kaffekokaren och häll olivolja i kannan. Låt det blir riktigt varmt. Under tiden skala alla räkorna. Lagom tills räkorna är skalade har oljan hettats upp. Ifall det tog ungefär en kvart att skala räkorna vill säga. Lägg nu räkorna i den heta oljan och efter en halvtimme ungefär ska det ha börjat koka. Tillsätt även limesaft, limeskal, chili, vitlök och peppar. När det har börjat koka kan det koka i kanske en kvart till. Därefter är babyspenaten redo att hällas i. Låt sedan stå i 40 minuter. Rör om då och då. Under tiden kan geggan föreberedas. Ta den grekiska yoghurten och häll i en skål. Pressa vitlök, riv limeskal och tillsätt limesaften. Rör om. Häll av pastan efter en kvart (så som jag gör på bilden funkar jättebra). Lägg i en stor skål, tillsätt röran och rör om ordentligt. Tillsätt en skvätt chili Falksalt. Yum.
Jättegott!
Skala frysta räkor. Bajssträng!!! Hur gammal är inte det bajset då??
Puttriputt.
Blogga.
Kommentarer
Postat av: Sandra
Vilken helt underbar blogg du har i exprimentell kokonst! :D
Trackback