Crisp i himmelsk färs mat - LCHF

Idag är det crisp i himmels färsk dagen och denna dagen till ära gjorde jag självklart ett himmelskt recept. Senaste receptet var ju även detta ett färsrecept men jag säger som GES - "jag är en jävel på nötfärs", och därför blir det ena receptet blir inte det andra helt likt. Snarlikt förvisso men inte identiskt.Tid
Det beror på hur många ostcrisps du ska trycka i dig. Men räkna med ett gäng timmar iaf.

Ingredienser
Himmelsk färs
1 platta nötfärs
1 liten rödlök
Några soltorkade tomater
En skvätt från ovanståendes olja
1 tsk sambal oelek
3 msk grädde
Fetaost
Salt
Peppar
Chilikrydda
Smör

Ostcrisps
Riven vanlig ost
Riven parmesan

+ 1 ljuvlig salladsbädd


Gör så här
Sätt på kaffekokaren. Klicka på smöret och vänta tills det smält. Lägg därefter på färsen och rör om då och då tills det fått den där fint köttbrynta färgen. Hacka löken under tiden och sleva sedan ner färsen i kannan. Tillsätt lök, klippta tomater, oljan, sambal oelek, grädde och kryddor. Kannstek i kanske en timme. Tappade tiden tyvärr. Som om någon gör något av mina recept ändå.

Just det! Under tiden som ovanstående kannsteks kan du plocka fram dig minikaffekokare (om du har en sådan? Jag har.) och göra ostcrispsen därpå. Blanda riven random ost med riven parmesan och lägg lämplig mängd på minikaffekokarplattan. Minikaffekokarkannstek crispet i trekvart eller tills det fått en gyllengul färg och enkelt lossnar från minikaffekokarplattan. Stäng av kaffekokaren.

När allt är klart är det redo att serveras på ditt vackraste porslin. Hiva över den himmelska färsen på en fager salladsbädd. Peta därefter ner crispsen i den himmelska färsen och tadaaa - crisps i himmelsk färs.


Zappa ba: "Hmmm, ja detta skulle nog kunna bli himmelsk färs..."


Minikaffekokarstekta ostcrisps.


Zappa ba: "ÅÅÅåååh, ja!!! Det ÄR himmelsk färs!"


Från att endast vara en vacker tallrik till att bli en vacker tallrisk med crisp i himmelsk färs på...


Foto: Dan Sörensen.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
dansorensen

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

RSS 2.0