Pressrelease - Kaffekokarkokboken

I dagarna kommer Kaffekokarkokboken (Telegram Förlag) ut och den har redan blivit hyllad på många håll. I boken visar Katja Wulff, på ett humoristiskt sätt, allt om hur mat kan tillagas i kaffekokaren och delar med sig av massvis av spännande, och en hel del bisarra, kaffekokarlagade recept.

Att spislaga mat har aldrig lockat Katja Wulff. Kaffekokarmatlagning är däremot hennes största intresse. Detta upptäckte hon en vacker dag när hon bodde i studentkorridor och inte orkade sig ut i det gemensamma köket. Katja kom på den genialiska idén att laga nudlarna i kaffekokaren. Experimentet eskalerade och recepten hamnade på bloggen kaffekokarkokboken.se. Bloggen uppmärksammades snabbt och röstades dessutom fram till Årets Matblogg.

Kaffekokarkokboken är inte en rosa fluff-fluffkokbok med en piffig, fräknig tös som serverar rätterna leende i solnedgången under syrenträd, så som kokböcker och matbloggstjejer ofta är. I Kaffekokarkokboken finns förvisso recept på kalaskakor, prinsesstårta och en leende Katja men även grisfotsrecept, kaffekokarlagad kattmat och en naken Katja.

Kaffekokarkokboken är en charmig, snygg och humoristisk kokbok fylld med inspirationsrika, personliga, smarriga och en hel del bisarra recept. Alla tillagade i en gammal kaffekokare.


Personerna bakom boken

Katja Wulff är uppvuxen i Skåne men är numera bosatt i Göteborg eftersom hon träffade sin sambo fotografen/designern Dan Sörensen där. Tillsammans har de gjort Kaffekokarkokboken – inte bara alla recept utan dessutom layout, fotografering och styling. Två andra återkommande figurer i Kaffekokarkokboken är katterna Iggy Katt och Gucci Katt.

Angående intervjuförfrågningar, rec ex etc vänligen kontakta Telegram Bokförlag:
Annika Seward Jensen,
annika@telegramforlag.se,
08-640 34 00Sagt om Kaffekokarkokboken
Med humor, originalitet och sund rolig galenskap bygger Kaffekokarkokboken upp ett intresse hos läsaren. Man måste helt enkelt följa med i kaffekokarlivet och fika efter allt som händer runtomkring. Kaffekokarkokboken är vänligt familjär med spännande insyn i privatpersonens vardag. Vi ser fram emot att få ta del av fler fantastiska experiment i den lilla glaskannan.
Motivering till vinsten i Matbloggspriset 2010.

Det här är den roligaste, mest nyskapande och knäppaste matbloggen jag någonsin sett. Fantastisk helt enkelt. Historierna och texterna är finurliga och lockar mer än ofta till skratt. Recepten varierar från superenkla till ganska knepiga men alltid med en unik och personlig touch. Fotografierna är fina, råa och roligt äckliga på samma gång. Kaffekokarkokboken är mat, humor och foto på högsta nivå och ett självklart val för mig när det gäller vinnare till Matbloggspriset 2010.
Röstmotivering i Matbloggspriset 2010.

Detta är en matblogg som sticker ut och är riktigt underhållande. Man kanske inte lagar så många av recepten men hur ofta gör man det med andra bloggar och matprogram? Detta är underhållning på ett nytt sätt. Katja har uppenbarligen inte speciellt mycket erfarenhet av matlagning men genom kreativitet har även hon lärt sig en hel del och gör mer och mer avancerade recept. Kan hon så kan alla.
Röstmotivering i Matbloggspriset 2010.

Hoppas du aldrig kommer att skaffa barn. Tänk att de stackarna ska få vänta
flera timmar på att maten ska bli färdig när de är hungriga. Usch, du kommer att
bli en värdelös mamma!!!

Anonym

HAHAha.... Ja det blir nog roligt att ge ut den boken när stämningsansökningarna börjar hagla in från tillverkare av kaffebryggare och försäkringsbolag. Eller planen kanske rent av är att fira varje dödsfall som de ökade antalet bränder lär innebära. Kaffebryggare är byggda för att brygga kaffe. All annan typ av användande innebär ett onödigt risktagande.
sunesune

LADDA NER PRESSRELEASE


KÖP KAFFEKOKARKOKBOKENKommentarer
Postat av: Fifi

Wohoo, det här är så häftigt!

2011-09-13 @ 08:51:37
URL: http://fififantastic.blogspot.com
Postat av: Lisa

2011-09-13 @ 12:07:03
URL: http://kunguniversum.se
Postat av: Lisa

Öh... Jag förstår inte varför det blev en tom kommentar från mig där. Det var dumt.

Den sista kommentaren från "sunesune" är så jävla underbar. Jag kan läsa den om och om och om igen.

På tal om onödiga risktaganden; har du testat att steka bacon på locktång, borde inte det bli fint?

Jag hoppas boken kommer säljas bättre än fettsnålt smör.

2011-09-13 @ 12:10:33
URL: http://kunguniversum.se
Postat av: Ann

Grattis till boken! Den är säkert jättefin. Men jag tycker inte att du är till din fördel på fotot i denna artikel. Du är mycket finare på andra bilder och säkert också i verkligheten ;-)

2011-09-15 @ 21:22:26
Postat av: Sandra

ville bara säga att jag älskar boken! Den är helt fantastisk! :-D

2011-09-19 @ 17:18:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
dansorensen

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

RSS 2.0