Kaffekokarkokt lax med bulgur och pinjenötter

Detta recept var egentligen menat som ett recept till kokboken. Men efter ett misslyckat försök att piffa upp bulgur med någon form av torkad frukt kände jag att det inte riktigt passade bland alla andra fantastiska recept. Kanske har du något bättre förslag att hotta upp bulgurn? För eller hur, bulgur är en ganska trist ingrediens. Och torkad frukt är ju äckligt. Gjorde en riktigt smarrig sallad med couscous, där hade säkert bulgurn funkat med. Fast det receptet hittar du enbart i boken!

Bulgur är annars som gjort för att tillagas i kaffekokaren! Skippa frukten bara så blir det dessutom ätbart.



Tid

1½ timme

Ingredienser
Lax
Bulgur
Pesto
Pinjenötter
Citron
Smör
Torkad frukt
Salt
Peppar
Sallad

Gör så här
Häll vatten i bryggare, lax och en skvätt citron i kannan, salt i tratten och sätt på kaffekokaren. Vänta tills vattnet bryggts genom och låt sedan stå i 20 minuter ungefär. Häll därefter av vattnet och lägg fisken på en tallrik. Sätt folie över och skölj av kannan.

Mät upp vatten till bulgurn och häll detta i bryggaren, kryddor i tratten och önskad mängd bulgur i kannan. Brygg genom vattnet och ställ kannan åt sidan. Tillsätt en stor klick smör i kannan.

Under tiden som bulgurn suger åt sig vattnet kan pinjenötterna rostas. Strö över pinjenötterna direkt på plattan och låt dem ligga där i sisådär en kvart. Rör om då och då. Stäng av kaffekokaren.

Bred på lite grön pesto på laxen och servera denna med lite grönt och bulgurn. Skvätt över citronsaft och strö över pinjenötterna. Hugg in.


Perfekt temperatur för fisktillagning!


Rosta på flottfri platta.

Foto: Dan Sörensen.

Kommentarer
Postat av: Tabouleh!

Gör tabouleh med bulguren och blanda med med massa bladpersilja, lök och färska tomater. Persilja till lax är faktiskt riktigt gott och både taboulehn och fisken är galet goda med citron. Det kanske ska vara citron i taboulehn också.. jag vet inte. Men testa!

2011-06-21 @ 22:16:38
URL: http://kunguniversum.se
Postat av: Katja

Riktigt bra tips! Hade ingen aning vad det var så fick googla. Ser supergott ut! Synd alla recepten till boken är satta nu. ;)

2011-06-21 @ 22:36:18
URL: http://kaffekokarkokboken.se
Postat av: Kattis

NÄr jag kokar bulgur bukar jag alltid ha i en rejäl skvätt olja, en buljongtärning och lite persilja och basilika - blir smällgott!

2011-07-20 @ 16:24:56
URL: http://hurblirdet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
dansorensen

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

RSS 2.0