Sous Vide!(?)

Denna tillagningsmetod verkar ju helt fantastisk. Efter Daniels tips har jag nu googlat en massa om det hur det ska gå till. Men va meckigt det verkar vara? Att man behöver en vakuumförpackare och massa annat strunt. Går det inte bra att bara slänga ner maten i en plastpåse, suga ut luften, knyta en knut och slänga ner påsen i kaffekannan? Jo, det måste det ju.
Hittade en tråd om det där "insatta" personer bland annat skrivit så här:

"Men det kanske är på sin plats att betona för dem som läser denna tråd att: är du inte helt säker på vad du gör så gör det inte!"

"Man ska inte prova allt för mycket själv när det gäller Sous-vide, jag säger bara anaeroba bakterier är inte att leka med."


"Min sensmoral: lek o experimentera med tillagningssätt som inte är så känsliga som sous-vide.Så överlägset goda blir inte produkterna att det ursäktar att du dödar ditt barn."



Äh, vilken hysteri, detta måste jag ju prova. Tur jag inte har några barn.

Kommentarer
Postat av: S

http://www.sousvidecooking.org

ja, sous vide ser jag fram emot att se i en kaffekokare!

2010-09-02 @ 13:13:30
Postat av: Idaröd

Här finns vakuumpåsar. kanske lite stora till kaffekannan men jag tror att de finns i mindre storlekar. http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=152542928

2010-09-03 @ 07:43:15
Postat av: Idaröd

Dessa borde oxå funka. http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=148848920

2010-09-03 @ 07:46:01
Postat av: Katja

tack för alla tips! ska lägga upp ett sous vide lagat recept snart.

2010-09-03 @ 16:49:29
URL: http://kaffekokarkokboken.blogg.se/
Postat av: Anna

Vakuumförpackare? Allt du behöver är en dammsugare :) Du måste kolla in den här filmen: http://www.kamikazecookery.com/films/2. Helst hela, jag tycker att de är hysteriskt roliga, men annars börjar dammsugar-action runt 4.50.

2010-09-04 @ 18:04:14
URL: http://annasskafferi.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
dansorensen

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

RSS 2.0